Billede af kyssende flygtninge går verden rundt

Et billede af et ungt par, der kysser i et telt på Keleti togstationen i Budapest i Ungarn, går i øjeblikket verden rundt.

Et ungt par, der kysser hinanden i et telt på Keleti togstationen i Budapest i Ungarn, går i øjeblikket verden rundt. Billedet er blevet et symbol på håbet, som flygtningene har om at komme til et sted, hvor de kan leve trygt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Istvan Zsiros
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omgivet af andre flygtninge vendte det unge par sig mod hinanden og krammede og kyssede hinanden.

Billedet er taget af 30-årige Istvan Zsiros. Han stod tidligt op søndag morgen 30. august for at tage turen på halvanden time til Budapest, så han med egne øjne kunne se, hvordan det stod til i hovedstaden.

Her blev flere tusinde flygtninge holdt tilbage på togstationen af de ungarske myndigheder, inden de senere fik lov til at fortsætte rejsen op gennem Europa.

Istvan Zsiros havde kort tid inden sagt sig job som it-arbejder op for i stedet at prøve sig af som fotograf. Derfor tog han den 40 kilometer lange tur hen til Budapest 30. august med sit kamera.

»Det er vigtigt at være åben og nysgerrig over for verden. Noget fortalte mig, at jeg skulle tage af sted. For at se det med mine egne øjne og ikke gennem medierne,« siger Istvan Zsiros til The Guardian.

Normalt tager han ikke billeder inde i byen. Han foretrækker at tage billeder af naturen. Alligevel fangede det unge par ved togstationen hans opmærksomhed, og han tog billedet, fortæller Istvan Zsiros, som valgte at billedet skulle være i sort-hvid.

Der var for meget liv i farvebillederne. Røde og blå soveposer samt de mange flygtninges farverige tøj fjernede fokus fra øjeblikket mellem parret, fortæller den 30-årige fotograf, som kun var inde ved togstationen i en halv times tid.

Kort efter lagde Istvan Zsiros billedet op på en Facebookside, der afholdt en fotokonkurrence med temaet ’flygtninge’. Her blev billedet delt omkring 50 gange.

To uger senere blev det opdaget af den græske fotograf og aktivist, Yannis Androulidakis, som delte billedet på sin egen side.

Herfra har billedet bredt sig til medier i hele verden som et symbol på håbet, der spirer blandt de mange tusinde flygtninge, der kæmper for at finde et trygt sted at bo.