Bill O'Reilly efter fyring: Sexchikane-anklager er »fuldstændigt grundløse«

I en pressemeddelelse kalder den nu fyrede TV-vært Bill O'Reilly anklagerne om sex-chikane for fuldstændigt grundløse.

Arkivfoto: Bill O'Reilly svarer nu igen, efter han blev fyret i går. Anklagerne er grundløse, lyder det fra TV-stjernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det største navn på amerikansk TV, Fox News-legenden og TV-værten Bill O'Reilly, blev i går fyret fra TV-stationen Fox News, som han i mange år har været ansigtet på. Det sker, efter New York Times i sidste måned offentliggjorde en artikel, hvor fem kvinder bekræftede, at de havde sagsøgt Bill O'Reilly for sexkrænkelser.

Nu reagerer O'Reilly selv på fyresedlen i en pressemeddelelse.

»Det er enormt nedslående, at vores (O'Reilly og Fox News', red.) veje må skilles på grund af fuldstændigt grundløse anklager,« lyder det i meddelsen.

New York Times kunne i forbindelse med artiklen afsløre, at Fox News sammenlagt havde betalt de fem kvinder 13 millioner dollar i erstatning, og at der verserer en håndfuld sager mod O'Reilly. Men tv-stjernen kryber ikke til korset, men beskriver det i stedet som et vilkår for kendte.

»Det er den uheldige realitet, som mange af os i offentlighedens søgelys må leve med i dag,« fortsætter pressemeddelsen.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, forsvarede i sidste uge Bill O'Reilly. Han skulle ikke have indgået forlig i sagerne, lød det.

Rubert Murdoch, chefen for Fox News, har i mange år holdt hånden over Bill O'Reilly. Men efter at en række store annoncører ikke ville have deres reklamer i O'Reillys program, gik den ikke længere. Det lader dog ikke til, at der er sure miner fra Bill O'Reilly mod den tidligere arbejdsgiver.

»Jeg vil altid se tilbage på min tid hos Fox med stor stolthed over den hidtil usete succes, vi opnåede, og med dyb taknemlighed over for mine dedikerede seere. Jeg ønsker kun det bedste for Fox News,« slutter meddelelsen.

Læs hele meddelelsen her.