Bill Gates druknede i friend requests

Da 10.000 ville være venner, kunne verdens rigeste mand ikke længere overskue det.

Foto: Shaun Curry
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens rigeste mand, Bill Gates, er ikke for fin til at være på Facebook.

Men du kan glemme alt om at blive ”venner” med ham på det sociale netværk, for multimilliardæren har givet op og droppet det igen.

Ifølge den 53-årige grundlægger af softwaregiganten Microsoft blev det simpelthen for uoverskueligt, da ”10.000 mennesker” ville være venner med ham.

- Jeg vidste ikke om jeg kendte personerne eller ej. Det var alt for besværligt, så jeg opgav det, sagde Gates ifølge AFP, da han i weekenden var i Indiens hovedstad New Delhi for at modtage en pris for sit velgørenhedsarbejde.

Verdens rigeste mand har for længst kvittet jobbet som daglig leder af Microsoft, og deler i dag sin tid mellem stillingen som bestyrelsesformand og leder af sin velgørende fond, ”The Bill and Melinda Gates Foundation”, der blandt andet har doneret over fem milliarder kroner til sundheds- og udviklingsprojekter i Indien.

Ud over sit mislykkede indtog på Facebook fortalte Gates, at han ikke var særligt begejstret for sms’er, og at han trods sin status som verdens mest succesrige nørd ikke tekniktosse i døgndrift.

- Teknikken kan spilde vores tid, hvis vi ikke er påpasselige, advarer han.