Bill Clinton: Jeg elsker min nye livsstil

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton valgte i 2010 at blive veganer. Det har han ikke fortrudt, men der er dog to ting, han savner at spise.

Seks måneder efter Bill Clinton blev akutopereret, blev hans datter, Chelsea, gift. På det tidspunkt havde han allerede tabt sig ni kilo. Fold sammen
Læs mere
Foto: BARBARA KINNEY

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton voksede op med friturestegt fisk og saftige bøffer i Arkansas, så da han i 2010 valgte at forsage mælkeprodukter, kød og fisk, var det en stor omvæltning.

I et stort interview med magasinet AARP fortæller han, at han nu nyder sin nye livsstil som veganer og opfordrer andre til at gå den samme vej.

Blev veganer efter akutoperation

Valget om at ændre livsstil traf han i 2010, efter at han skulle igennem en akutoperation på grund af opståede komplikationer efter en firedobbelt bypass-operation i 2004.


 

»Jeg besluttede mig for, at jeg var i højrisikozonen, og at jeg ikke ville være et fjols mere. Og jeg ville leve længe nok til at blive bedstefar,« siger Clinton til magasinet.

»Så jeg besluttede mig for at vælge en kost, der ville maksimere mine chancer for overlevelse på lang sigt«.

Sværest at droppe ost og yoghurt
Nu spiser Clinton en plantebaseret kost med et lavt fedtindhold, og til dato har han tabt over 13 kilo. Men det har ikke være lige nemt at holde livsstilsændringen.

»Det allersværeste - meget sværere end at opgive kød, kalkun, kylling og fisk - var for mig at stoppe med at spise yoghurt og ost. Jeg elsker den slags, men det gjorde virkelig en stor forskel, da jeg gjorde det,« siger han.

Morgenmaden, fortæller Clinton, består næsten altid af en smoothie med mandelmælk, friske bær, proteinpulver og isterninger. Frokost er som regel en blanding af grøn salat og bønner. Mellemmåltider består af nødder eller rå grøntsager dyppet i hummus. Aftensmaden består som regel af quinoa eller af og til en grøntsagsburger.

Clinton: Hold øje med kosten
Nu arbejder Bill Clinton for at promovere en sund livsstil hos amerikanerne gennem sin organisation Clinton Foundation. Han mener, at sundere amerikanere vil betyde meget for økonomien, livskvaliteten og klimaforandringerne, som forværres af kødproduktion.

Den tidligere præsident opfordrer overvægtige til at holde øje med kosten og skrive alt ned, hvad man spiser. Han har sågar et tip til de, der gerne vil være veganere, men tænker, at de ikke kan undvære stivelsesrige fødevarer.

»Man kan lave mosede blomkål i stedet for mosede kartofler, og det er fantastisk.«