Bilbomber koster op mod 40 mennesker livet i Bagdad

De to bomber blev udløst foran et indkøbscenter i den irakiske hovedstad. Der hersker tvivl om dødstallet.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat har tidligere påstået at stå bag angreb, der ligner det mod indkøbscentret Nakheel i Bagdad fredag aften. Reuters/Ahmed Saad Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagdad. To bilbomber fredag aften har kostet adskillige mennesker livet i Iraks hovedstad, Bagdad. Det oplyser myndigheder i byen.

Der hersker lørdag morgen dansk tid fortsat tvivl om det endelige dødstal, og internationale nyhedsbureauer rapporterer om forskellige tal.

Nyhedsbureauet dpa citerer politi og redningstjenester for, at mindst 40 mennesker er blevet dræbt og flere end 60 andre såret.

Samtidig skriver Reuters, at 12 mennesker er dræbt og 40 andre såret, mens AFP skriver, at foreløbigt ti er døde, og 28 andre er sårede.

Den ene bombe var ifølge politiet placeret i en parkeret bil uden for Nakheel-indkøbscentret, mens den anden blev udløst af en selvmordsbomber, der kørte et køretøj med sprængstoffer ind i centret.

Angrebet skete klokken cirka 21 lokal tid. Mange af butikkerne i centret havde sent åbent, fordi folk er ved at forberede sig til festlighederne ved den muslimske højtid eid i næste uge.

Ingen personer eller grupper har endnu taget skylden for angreb.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har dog tidligere påstået at stå bag lignende angreb, der ofte har været rettet mod travle steder som markeder og restauranter i shiamuslimske områder.

Nyhedsbureauet Amaq, der er knyttet til Islamisk Stat, oplyser i en erklæring på nettet, at to selvmordsbombere - den ene iført en vest og den anden i en bil - har ramt en forsamling af shiamuslimer på Palestine Street.

Indkøbscentret Nakheel ligger på Palestine Street i Bagdad.

/ritzau/