Bilbombe mod politihovedkvarter i Egypten

To mennesker er blevet dræbt og 50 er såret efter en bilbombe har ramt et politihovedkvarter i Egypten.

EGYPTEN: En bilbombe ramte mandag formiddag politihovedkvarteret i byen Al-Tur i Sinai. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Officielle kilder fortæller, at bomben har dræbt to mennesker og såret omkring 50. Vidner fortalte efterfølgende, at bilen med bomben var parkeret foran politihovedkvarterets hovedport.

Bilbomben er bare en episode i en lang række af uroligheder, som har ramt Egypten mandag.

Tidligere mandag dræbte bevæbnede mænd fem egyptiske soldater i et angreb på en hærpatrulje tæt på byen Ismailiya ved Suez-kanalen. Angrebet fandt sted nord for byen, hvor formodede militante grupper gentagne gange har skudt mod sikkerhedsstyrker i de seneste uger, siger egyptiske embedsmænd ifølge AFP.

Angrebet på hærstyrken kommer tre dage efter, at maskerede mænd dræbte to soldater på en øde vej mellem byerne Ismailiya og Cairo. Der har den seneste tid været regelmæssige angreb på politi og militær i Ismailiya og områderne omkring byen, og angrebene er for alvor taget fat efter militæret væltede den tidligere præsident Morsi 3. juli. Det egyptiske militær har gennemført omfattende operationer på Sinai-halvøen øst for Suez-kanalen for at slå hårdt ned på militante islamister, der har dræbt mange soldater og politibetjente.

Siden Morsi blev væltet i juli, er mere end 100 politifolk blevet dræbt i angreb og sammenstød i hele Egypten.