Bilbombe i Kijev dræber oberst i Ukraines spiontjeneste

Den dræbte oberst kom fra Ukraines militære efterretningstjeneste. Bilbomben beskrives som terror.

Arkivfoto. Den dræbte oberst kom fra Ukraines militære efterretningstjeneste. Bilbomben beskrives som terror. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALENTYN OGIRENKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En bilbombe i Ukraines hovedstad, Kijev, har tirsdag dræbt en oberst i landets militære efterretningstjeneste.

Det oplyser Ukraines forsvarsministerium.

»Som følge (af eksplosionen red.) er et medlem af forsvarsministeriets efterretningskontor oberst Maksim Sjapoval dræbt,« hedder det.

Bilbomben beskrives som »en terrorhandling«.

Ifølge politiet sprængte bomben klokken 08.16 lokal tid, mens bilen, en Mercedes, var ved at forlade en parkeringsplads. Bilens chauffør blev også dræbt, mens en tilfældigt forbipasserende meldes lettere såret.

Eksplosionen er opfanget af et overvågningskamera. Man ser en hvid røgsky stige til vejs. Billeder, der siden er taget, viser, at oberst Sjapovals bil er fuldstændig smadret og forvredet. Han blev formentlig dræbt på stedet.

Der er ingen melding om, hvem der står bag bilbomben.

»På nuværende tidspunkt så er det billede af forbrydelsen, der tegner sig, en planlagt terrorhandling,« siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Siden der i 2014 udbrød kampe mellem ukrainske soldater og prorussiske oprørere i den østlige del af landet, har der stadig hyppigere været brugt sprængstoffer ved angreb andre steder i landet.

Men bilbomber som den, der ramte tirsdag morgen, er sjældne.

Sidst det skete var i juli sidste år, da en kendt undersøgende journalist Pavel Sjeremet blev dræbt, da en bombe eksploderede i hans bil.

I marts blev en russisk parlamentariker Denis Voronenkov, som var en hyppig kritiker af styret i Moskva, skudt og dræbt i det centrale Kijev.

/ritzau/Reuters