Biden tror på enorm infrastrukturpakke trods slinger i Senatet

De sidste elementer i en stor infrastrukturplan mangler, og derfor vil Republikanerne endnu ikke stemme for.

Joe Biden rejste onsdag til Cincinnati for at deltage i en såkaldt town hall med CNN. Jonathan Ernst/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USAs præsident Joe Bidens enorme infrastrukturpakke er stødt på modstand i sin første test i Senatet.

Således har Republikanerne onsdag lokal tid i første omgang stemt nej til at gå videre med pakken i en indledende afstemning.

Republikanerne mener, at der er brug for mere tid til at få detaljerne på plads i planen – især i forhold til finansieringen af de astronomiske udgifter.

Både kongresmedlemmer og Biden er dog fortrøstningsfulde i forhold til at kunne lande en aftale om pakken, der står til at øge de føderale udgifter med næsten 600 milliarder dollar.

»Vi kommer til at have en ret færdig skitse, sandsynligvis mandag, og vi kommer til at stemme for den på det tidspunkt,« siger den republikanske senator Mitt Romney.

Præsident Joe Biden har gjort det til et prestigeprojekt at forbedre USAs veje, broer, havne, rørledninger og internet som en del af en omfattende indenrigsdagsorden.

I juni stod han side om side med senatorer fra begge partier og proklamerede, at en rammeaftale var på plads. Men efter flere uger er der altså endnu knaster.

På vej til Cincinnati i delstaten Ohio mindede Biden, som er tidligere senator, onsdag Republikanerne om deres uforpligtende aftale.

»Jeg kommer fra en tradition i Senatet, hvor man giver hånd, og så er det. Man holder sit ord,« sagde Biden.

Da Biden blev spurgt, om han troede på, at planen ville blive godkendt i Senatet, svarede præsidenten klart:

»Det gør jeg.«

/ritzau/AFP