Biden overvejer at stille op mod Clinton

Vicepræsident Joe Biden overvejer at kaste sig ind i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i USA i 2016.

Joe Biden overvejer at stille op mod Hillary Clinton i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REED

USA: Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, antydede onsdag, at han muligvis stiller op som modkandidat til Hillary Clinton, når Demokraterne skal vælge partiets kommende præsidentkandidat til valget i 2016.

»Der er en mulighed, men jeg har ikke besluttet mig endnu. Der er meget arbejde at gøre inden da, og der er lang tid til,« sagde Joe Biden ifølge politico.com, da han gæstede TV-showet »Good Morning America«.

Hillary Clinton fører de fleste meningsmålinger med flere længder, og hun anses som kæmpefavorit til at blive stillet op som Demokraternes præsidentkandidat i 2016, når Barack Obamas tid i Det Hvide Hus er ved at rinde ud. Ifølge Joe Biden vil partiet også være godt stillet, hvis den forhenværende præsidentfrue vinder det magtfulde hverv.

»Hun er en meget kompetent og dygtig person og en ven,« sagde Joe Biden og tilføjede, at han vil træffe sin endelige beslutning om, hvorvidt han selv er med i kampen om at efterfølge Barack Obama som USAs næste præsident, til sommer.

I weekenden blev der affyret skud tæt ved vicepræsidentens private hjem i delstaten Delaware, men Joe Biden afviste ved lejligheden, at han er bekymret for sin sikkerhed. Han tror heller ikke, at skudepisoden er relateret til ham på nogen måde.

Hillary Clinton har endnu ikke formelt erklæret sit kandidatur til posten, men det anses som et spørgsmål om tid, inden hun officielt melder ud, at hun går efter den post, som hendes mand, Bill Clinton, bestred fra 1993-2001.