Biden maner til besindighed før skæbnedag i sag om politidrab

Der ventes fredag at blive offentliggjort optagelser fra brutal anholdelse, der endte med en mands død i USA.

Mange var torsdag samlet i Memphis for at mindes den 29-årige Tyre Nichols, der døde efter en anholdelse tidligere i januar. Scott Olson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En opsigtsvækkende sag om den 29-årige amerikaner Tyre Nichols død kommer fredag formentlig til at udvikle sig endnu mere dramatisk.

Efter planen skal der nemlig offentliggøres videooptagelser fra den brutale anholdelse, der gik forud for Nichols' død 10. januar.

Det skriver nyhedsbureauet AFP og det britiske medie BBC.

Nichols blev 7. januar anholdt ved et lyskryds i Memphis i den amerikanske delstat Tennessee. Han døde tre dage senere efter at have pådraget sig store skader ved den voldelige anholdelse.

Torsdag blev fem betjente tiltalt for drab i sagen.

Fredag ventes optagelser fra betjentenes bodycams så at blive offentliggjort. Bodycams er kameraer, som amerikansk politi bærer på kroppen for at optage og dokumentere eksempelvis anholdelser.

En efterforskningschef fra Tennessee gennemgik optagelserne torsdag.

Efterforskningschefen siger, at betjentenes handlinger var »fuldstændig rædselsfulde«, og at han fik kvalme af at se deres opførsel. Det skriver BBC.

Sagen om Tyre Nichols har allerede ført til offentlig kritik. Optagelserne fra betjentenes bodycams ventes at puste yderligere til den kritik.

Derfor har USAs præsident, Joe Biden, også manet til besindighed.

»Jeg vil gerne tilslutte mig Tyres familie og opfordre til fredelige protester. Vrede er forståeligt, men vold er aldrig acceptabelt,« siger Biden ifølge BBC.

De fem tidligere politibetjente, der torsdag blev tiltalt for drab, er alle sorte og mellem 24 og 32 år. Også det 29-årige offer var sort.

Politivold har været et stort tema i USA, særligt siden den sorte amerikaner George Floyd i 2020 blev dræbt af en hvid betjent under en anholdelse.

De fem eksbetjente fra Memphis, der alle er blevet fyret, er anklaget for second degree murder.

Det defineres her som et bevidst drab. Forskellen fra first degree murder er, at drabet ikke har været planlagt på forhånd.

/ritzau/