Bhutto ønskede vestlig beskyttelse

Den myrdede Benazir Bhutto forsøgte inden sin død at få beskyttelse af vestlige efterretningstjenester. Hun var ikke tilfreds med den pakistanske beskyttelse.

Benazir Bhutto kontaktede for nylig flere vestlige lande for at få hjælp til beskyttelse op til det pakistanske valg. Hun henvendte sig til Israels efterretningstjeneste Mossad, til CIA i USA og også til britiske Scotland Yard.

Det skriver israelsk presse.

Bhutto blev myrdet ved et attentat i Pakistan i torsdags, da hun førte valgkamp op til det planlagte parlamentsvalg den 8. januar.

Ifølge den israelske avis Maariv beklagede Bhutto sig over, at Pakistans præsident, Pervez Musharraf, gjorde hende til et let mål for attentater, fordi han ikke gav hende tilstrækkeligt med beskyttelse.

Efter avisens oplysninger lovede Bhutto, at hun til gengæld for Mossad-beskyttelse ville etablere officielle forbindelser imellem Pakistan og Israel efter en valgsejr, men Israels regering ville ikke efterkomme Bhuttos ønske af frygt for at vække vrede i Musharraf-regimet.

Der foreligger ikke oplysninger om, hvad CIA eller Scotland Yard svarede Bhutto, og i øvrigt foreligger der ingen officielle bekræftelser fra de tre tjenester på oplysningerne i Maariv.

/ritzau/