Bevæbnet mand anholdt efter angreb på regeringsparti

Et nyt drama har udspillet sig i Istanbul. Det tyrkiske regeringspartis hovedkvarter blev stormet onsdag formiddag af en bevæbnet mand, som politiet nu har anholdt.

Læs mere
Fold sammen

En mand er blevet anholdt, efter at han onsdag formiddag stormede hovedkvarteret for det tyrkiske regeringsparti, AKP, i Istanbul. Det skriver det private nyhedsbureau Dogan ifølge Reuters.

Manden var bevæbnet, da han trængte ind i AKPs hovedkvarter, der ligger i Istanbuls Kartal-kvarter. Her smadrede han flere vinduer på bygningens øverste etage, inden han hængte et flag på bygningens facade. Ifølge Dogan drejer det sig om et tyrkisk flag med et billede af et hvidt sværd, der bruges af arabiske og shiamuslimske alevitter.

Dogan rapporterede tidligere, at to bevæbnede mænd stormede partihovedkvarteret, men der er angiveligt kun tale om en.

Angrebet på AKPs hovedkvarter sker dagen efter, at et blodigt gidseldrama udspillede sig i den tyrkiske millionby.

En venstreorienteret gruppering tog en offentlig anklager som gidsel i en retsbygning, og dramaet endte med, at anklageren samt to gidseltagere blev dræbt. Der var angiveligt tale om gruppen Det Revolutionære Folks Befrielsesfront.

Den nu afdøde anklager stod i spidsen for en efterforskningsgruppe, der undersøgte omstændighederne omkring drabet på en 15-årig teenager. Teenageren blev alvorligt såret af en tåregaspistol affyret af en politimand under demonstrationer mod regeringen i Istanbul i 2013, og efter 269 dage i koma døde den 15-årige dreng i marts 2014. De tyrkiske myndigheders efterforskning af drabet på teenageren har været stærk kritiseret.

Natten til onsdag har Istanbuls gader været præget af optøjer og sammenstød mellem demonstranter og politi.