Bevæbnede grupper frigiver børnesoldater

Ledere fra de bevæbnede grupper i Den Centralafrikanske Republik er gået med til at frigive samtlige børnesoldater og børn, der er tilknyttet styrkerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle børnesoldater og børn, der lige nu er i tilknyttet de bevæbnede grupper i Den Centralafrikanske Republik, kan se frem til at blive frigivet i den nærmeste fremtid. Det skriver Reuters.

Ifølge UNICEF drejer det sig om omkring 6.000 til 10.000 børn. Det er børn, som grupperne blandt andet bruger som soldater, kokke, budbringere og til seksuelle formål.

Ifølge organisationen er det en vigtig aftale, der er kommet på plads.

»Det er et stort skridt fremad i beskyttelsen af ??børn i landet,« siger Mohamed Malick Fall, der UNICEFs repræsentant i landet og fortsætter:

»Den Centralafrikanske Republik er et af de værste steder i verden at være barn, og UNICEF er ivrige efter at arbejde med de lokale myndigheder for at hjælpe med at genforene børnene med deres familier,« siger han i en pressemeddelelse.

Det næste stykke tid skal parterne blive enige om en tidsplan for frigivelsen af de mange børn og genforeningen med deres familier. Derudover skal der laves en plan for, hvordan børnene fremover skal støttes for at genopbygge deres liv igen,

I 2014 lykkedes det også UNICEF og dets partnere at få frigivet 2.800 børn i Den Centralafrikanske Republik. Af dem var 646 piger, der opholdte sig hos de bevæbnede grupper.