Bevæbnede beduiner bortfører israeler og nordmand i ørkenen

To turister, en israelsk mand og en norsk kvinde, er blevet bortført af beduiner på Egyptens Sinai-halvø.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: En israelsk statsborger og hans norske veninde er ifølge flere israelske og egyptiske medier blevet bortført af bevæbnede beduiner i ørkenen i Sinai.

De to turister var ifølge lokale polititalsmænd på vej fra et strandhotel til et andet, da pistolmændene standsede israeleren og nordmandens bil og tvang dem ind i en ladvogn.

Avisen Times of Israel skriver, at færre jødiske israelere besøger det urolige Sinai, efter Egyptens diktator Hosni Mubarak blev afsat i 2011, og den bortførte mand menes ifølge avisen at være arabisk israeler.

Antallet af bortførelser i området er ligeledes taget til efter Mubaraks fald, og ifølge nyhedsbureauet AFP er gerningsmændene egyptiske beduiner, som vil bytte de tilfangetagne med fængslede klanmedlemmer.

Tidligere på måneden blev to briter bortført af beduiner, men de blev løsladt efter få timers forhandling. De fleste bortførelser på Sinai-halvøen varer sjældent mere end 48 timer, skriver AFP.

Få dage efter de britiske bortførelser erklærede de egyptiske myndigheder undtagelsestilstand i Sinai.

De israelske myndigheder er meget opmærksomme på bortførelsesfaren i området, og man opfordrer alle israelere til helt at holde sig væk fra Sinai.