Betjente såret i antiterroraktion

Fransk og belgisk politi i aktion med tråde til terrorangrebet i Paris.

En belgisk politimand sikrer området fra et tag nær det hus i Bruxelles-kommunen Forest, som i går blev stormet af politistyrker i jagten på terrorister. Foto: Francois Lenoir Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En bydel i den belgiske hovedstad, Bruxelles, var i går ramme om et drama, som byen har oplevet alt for mange gange de seneste måneder, da belgisk og fransk politi slog til i en fælles antiterroraktion.

Det medførte både skudsalver, sårede betjente, mindst én gerningsmand på flugt, afspærrede gader og to skoler, der måtte forskanses og evakueres, berettede lokale medier, og i aftes blev en af de mænd, der skød på politiet, meldt død.

Aktionen foregik i Bruxelles-kommunen Forest, og borgmesteren i kommunen, Marc John Ghyssels, bekræftede skyderiet over for avisen Le Soir: »Antallet af gerningsmænd på flugt er ikke fastlagt på nuværende tidspunkt,« sagde han.

De sårede betjentes tilstand var heller ikke afklaret. Flere belgiske medier berettede om op til fire sårede antiterror-betjente.

 

Ifølge det belgiske nyhedsmedie Dernière Heure er en af betjentene alvorligt såret, men det var endnu ikke bekræftet i aftes.

En talsmand for den offentlige anklager i Belgien sagde til nyhedsbureauet AFP, at »der blev skudt på politiet« under aktionen, som var »forbundet til undersøgelsen af Paris-angrebene«. Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, bekræftede ifølge den franske avis Le Figaro, at der var tale om en fælles fransk-belgisk aktion, og at betjentene var blev mødt af tungt skyderi, men han ville ikke give yderligere detaljer.

Mistænkt stadig på fri fod

Det er ikke første gang, at belgisk politi slår til i Forest.

Bydelen har flere gange været genstand for ransagninger og aktioner i kølvandet af terroren i Paris og den efterfølgende nedlukning af Bruxelles, der i flere dage var i allerhøjeste terrorberedskab.

Mest fokus har der været på kommunen Molenbeek, men denne gang var det altså i Forest, at politistyrkerne slog til. Endnu er den eftersøgte Salah Abdeslam, der er mistænkt for en central rolle i Paris-terroren, dog ikke fanget, og han var ifølge de lokale medier ikke genstand for tirsdagens aktion.

I alt er elleve blevet anholdt i Belgien, siden 130 blev dræbt ved terrorangrebene i Paris 13. november. Otte sidder stadig varetægtsfængslet, og de foreløbige undersøgelser har allerede konkluderet, at terroren i Paris i vid udstrækning blev planlagt i Bruxelles.