Betjent: Vi brugte den fornødne magt mod flypassager, der ikke ville forlade fly

Billederne gik verden rundt, da United Airlines tvang passager ud af et fly. Betjenten mener, at det var ok.

Der var demonstrationer i flere lufthavne mod flyselskabet United Airlines efter episoden med Dr. David Dao. Reuters/Kamil Krzaczynski Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de politibetjente, der med magt førte David Dao ud af et United Airlines fly for 14 dage siden, tager nu til genmæle.

Betjenten mener, at der blev gjort brug af »minimal, men nødvendig magtanvendelse«.

Lægen David Dao blev efter episoden indlagt på hospitalet. Ud over en hjernerystelse og en brækket næse havde lægen slået to fortænder ud, da flere vagter var særdeles voldsomme over for passageren.

I alt fire passagerer blev bedt om at forlade flyet fra Chicago to Louisville, da det var overbooket, og United Airlines havde brug for at få ekstra personale med om bord.

På videoen af optrinet, der er gået verden rundt på de sociale medier, kan man se hvordan David Dao bløder fra ansigtet, da han bliver slæbt ud af flyet.

I den første offentliggjorte version af, hvordan betjente har oplevet episoden, siger den ene, Mauricio Rodriquez, at David Dao var voldelig over for politiet, da han og to kolleger forsøgte at få ham til at forlade det overfyldte fly.

Rodriquez var den første betjent på flyet, ifølge ham sagde Dao, »Jeg forlader ikke dette fly, som jeg har betalt penge for. Jeg er ligeglad med, at jeg bliver arresteret.«

Da James Long, en anden af betjentene ankom til stedet, begyndte David Dao »at svinge med armene med en knyttet næve,« siger han.

Alle de tre betjente er blevet sendt hjem med løn efter episoden, der stadig undersøges af myndighederne.

Flyselskabet har siden været ude at undskylde for episoden og har tilbudt at give alle passagerer, der var med på flyet, deres penge tilbage.