Betjent sigtes for drab efter fejlskud

En hvid amerikansk politibetjent er sigtet for at have dræbt en sort mand, da han ved en fejl affyrede en pistol i stedet for en strømpistol.

USA: En sort amerikaner blev for nylig dræbt af et skud under en anholdelse i delstaten Oklahoma, da en politibetjent ved en fejl affyrede sit håndvåben i stedet for sin strømpistol.

Den amerikanske politibetjent, der er 73 år og hvid, sigtes nu for manddrab. Det skriver CNN.

Videooptagelser fra politiet viser, hvordan den sorte mand, den 44-årige Eric Courtney Harris, bliver overmandet af flere betjente på en vej efter en biljagt.

Kort efter lyder et skud, og man kan høre betjenten, der affyrer skuddet, sige »Åh, jeg skød ham - undskyld«, hvorefter Eric Courtney Harris tydeligt råber, at han er blevet skudt, mens betjentene fortsætter med anholdelsen.

Ifølge politiet havde Eric Courtney Harris forinden biljagten 2. april forsøgt at sælge en pistol til en politibetjent, der arbejde i civil.

Eric Courtney Harris blev kørt på hospitalet, hvor han senere døde af sine kvæstelser.

Episoden kommer efter flere historier om hvide betjente, der har brugt våben mod sorte borgere, hvilket har ført til kritik og demonstrationer rettet mod politiet.

For nylig blev en politibetjent i delstaten South Carolina fyret og sigtet for drab på en ubevæbnet 50-årig sort mand, der blev skudt flere gange i ryggen.