Betjent i USA er kendt skyldig i drab på kvinde i pyjamas

Forhenværende betjent ved politiet i Minneapolis er kendt skyldig i drab på ubevæbnet australsk kvinde.

Minneapolis. En amerikansk politibetjent, som i 2017 skød og dræbte en australsk kvinde, er tirsdag ved en domstol i Minneapolis i delstaten Minnesota kendt skyldig i drab.

Mohamed Noor, der blev afskediget fra politistyrken efter hændelsen, blev dog frikendt for den mest alvorlige anklage - at han havde til hensigt at dræbe kvinden. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Strafudmålingen finder sted senere. Det har tidligere været fremme, at Mohamed Noor maksimalt risikerer 25 års fængsel.

Tidligere har politichefen i Minneapolis som følge af drabet trukket sig fra sin post efter et massivt pres, og der er også sket ændringer i politiets retningslinjer for brug af kropskameraer.

Drabet skete om aftenen lørdag den 15. juli 2017.

Den 40-årige australier Justine Ruszczyk Damond havde ringet til alarmcentralen for at anmelde, hvad hun troede var et seksuelt overgreb, som fandt sted bag hendes hus.

Hun stod ude på gaden i sin pyjamas og talte med betjentene i politibilen, da hun blev skudt gennem bildøren.

Betjentene havde kameraer på deres uniformer, men de var ikke tændt, da skuddet blev affyret. Heller ikke det kamera, som var monteret i politibilen, fangede hændelsen.

Politiet har bekræftet, at drabsofferet ikke havde våben.

Kvinden stammede fra Sydney i Australien. Hun arbejdede som meditationslærer i Minneapolis, hvor hun boede med sin forlovede.

/ritzau/