Betjent efter skuddrab: Offer tog min strømpistol

Betjenten, der dræbte en 50-årig sort mand, hævder ifølge alarmopkaldet, at ofret forinden havde taget betjentens strømpistol.

Foto: RICHARD ELLIS. Der har været flere demonstrationer, efter en hvid betjent skød og dræbte den 50-årige Walter Scott.
Læs mere
Fold sammen

USA: Den amerikanske politimand, der forleden skød og dræbte en 50-årig sort mand i South Carolina, siger i opkaldet til alarmcentralen, at ofret havde taget betjentens strømpistol.

Det viser lydoptagelser af alarmopkaldet, der ifølge Sky News er blevet frigivet.

Betjentens forklaring står dog i skærende kontrast til en video, der blevet optaget af et vidne. Her er der ifølge Sky News ikke noget, der antyder, at ofret, Walter Scott, skulle have taget betjentens strømpistol. Videoen viser et håndgemæng mellem betjenten og Scott, hvorefter Scott flygter. Herefter griber betjenten sit våben og affyrer otte skud mod Scott.

Videooptagelserne viser også, at betjenten samler noget op, som han senere placerer ved den hårdt sårede Scott.

Den 33-årige betjent er efterfølgende blevet fyret, og han er sigtet for at myrde den 50-årige Scott.

Sagen kommer i kølvandet på andre lignende sager, hvor sorte amerikanere er blevet ofre for hvide betjentes kugler på et tvivlsomt grundlag. Onsdag var demonstranter på gaderne i South Carolina for at kræve retfærdighed og en uvildig undersøgelse af skudepisoden.