Besætning på amerikansk hangarskib er blevet udsat for stråling

Det amerikanske hangarskib Ronald Reagan udsat for radioaktivitet ved Japan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Besætningen på det amerikanske hangarskib USS Ronald Reagan er på en humanitær mission til Japan blevet udsat for radioaktiv bestråling, skriver avisen The New York Times.

Besætningen fik i løbet af en time så meget bestråling, som den normalt ville få på en måned, skriver avisen, der citerer unavngivne regeringskilder i Washington for oplysningerne.

Hangarskibet sejlede igennem en radioaktiv sky fra beskadigede atomreaktorer i Japan, da det nærmede sig landet på en humanitær mission.

En ny eksplosion rystede atomkraftværk i Japan mandag, mens eksperter kæmpede for at undgå en katastrofal nedsmeltning efter naturkatastrofen. Helikoptere fra det amerikanske flådefartøj blev dækket af radioaktivt støv, da de fløj knap 100 kilometer nord for et beskadiget atomkraftværk.

Kølesystemet på reaktor nummer 2 på atomkraftværket Fukushima i Japan er ude af drift, skriver nyhedsbureauet Jiji med henvisning til oplysninger fra energikoncernen Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

Reaktor nummer 1 og reaktor nummer 3 på det samme atomkraftværk har haft samme problem efter eksplosioner i bygningen omkring reaktorerne i forbindelse med jordskælvet og tsunamikatastrofen i landet.

- Reaktor nummer 2 har fuldstændigt mistet sit kølesystem, hedder det i en melding fra tv-stationen NHK, som citerer landets agentur for sikkerhed på atomkraftværkerne.

Atomkraftværket ligger omkring 250 kilometer nord for Tokyo.

/ritzau/AFP