Berygtet tjetjensk leder med direkte spørgsmål til de danske myndigheder: »Hvorfor tillader I dette?«

Rasmus Paludans koranafbrændinger er ikke gået ubemærket hen hos den tjetjenske leder. Han hævder, at danskeren vil få sin straf. Og det samme vil resten af verden, skriver Ramzan Kadyrov i et indlæg på Telegram.

 
Rasmus Paludan satte ild til koranen foran den tyrkiske ambassade. Produktion: Louise Lund-Sørensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En video, hvor Rasmus Paludan brænder Koranen af foran den russiske ambassade i København, har fået den tjetjenske leder, Ramzan Kadyrov, til at erklære den dansk-svenske politiker for sin fjende.

Det sker efter, at en video, hvor Paludan nævner Tjetjeniens leder, er blevet delt igen og igen på det sociale medie Telegram af blandt andet russiske militærbloggere.

Videoen bliver nu besvaret med et vredt indlæg af Ramzan Kadyrov på Telegram.

»Den almægtige er tålmodig og streng, når han straffer. Så vid dette, din danske kujon, at du vil komme til at finde den straf, du så nidkært søger efter,« skriver den berygtede tjetjenske leder.

Ramzan Kadyrov skriver desuden, at så længe »sådanne elendige rodløse individer« afbrænder Koranen »vil vi ikke stoppe ved ødelæggelsen af ​​satanister i Ukraine«:

»Lad os gå gennem hele Europa og rense folkene i den gamle verden fra den vederstyggelighed.«

Siden Ruslands angreb på Ukraine har Ramzan Kadyrov ageret trofast støtte til Vladimir Putin og hans krigsgerninger.

Den tjetjenske leder kalder Rasmus Paludan en »kujon« og beskriver afbrændingen som et eksempel på »værdierne i den vestlige verden«.

Han påpeger, hvordan Paludans afbrændinger altid finder sted under et stort politiopbud. Og det får Ramzan Kadyrov til at stille et direkte spørgsmål til de danske myndigheder:

»Jeg har et spørgsmål til myndighederne, der gav tilladelse til at afholde sådanne handlinger: Hvorfor tillader I dette, vel vidende at det er en provokation?«

Fredag i sidste uge fortsatte Rasmus Paludan sin række af koranafbrændinger. Denne gang på tre forskellige lokationer i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson.

Afslutningsvis skriver Ramzan Kadyrov, at han kan tilgive meget, men ikke dette.

»Jeg vil ikke tilgive denne religiøse terrorhandling, ligesom halvanden milliard muslimer heller ikke vil det. For mig er sådanne provokatører de rigtige terrorister, fra hvem et sundt samfund skal befris.«

Ramzan Kadyrov er kendt for at sende lejemordere efter sine fjender. Derfor tager Rasmus Paludan også truslen alvorligt.

»Han er et af de farligste mennesker i hele verden. Jeg mener, at han er langt farligere end flere terrororganisationer. Der er jo talrige eksempler på, at han har fået slået folk ihjel,« siger Rasmus Paludan til TV 2.