Berygtet aktivist forudså det for et år siden: Assange bliver Clintons værste mareridt

Det kølige forhold mellem Wikileaks-stifter Julian Assange og præsidentkandiat Hillary Clinton når i øjeblikket sandsynligvis et foreløbigt nulpunkt. Assange fortalte allerede en måned før Demokraternes konvent, at han havde »alle tiders« afsløringer på vej.

Fra venstre: Jullian Assange, Kim Dotcom og Hillary Clinton. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede for et år siden forudså den kendte internetaktivt og grundlægger af den kontroversielle fildelingstjeneste MegaUpload, Kim DotCom, at Wikileaks-grundlæggeren og chefredaktør Julian Assange i 2016 ville blive Hillary Clintons værste mareridt.

I et interview med Bloomberg News i april 2015 sagde Kim DotCom, at han var bekendt med nogle informationer, som ville »spænde ben« for hende.

Da intervieweren spørger, om hun mener, Julian Assange vil blive Hillary Clintons værste mareridt i 2016 svarer han, at det mener han, og uddyber med denne simple oplysning:
»Han har adgang til informationer.«

Til Bloomberg siger Kim DotCom nu også, at Demokraterne langt fra skal regne med at ånde lettet op endnu:

»Hillary slettede over 33.000 e-mails. Jeg forventer, at disse slettede e-mails vil dukke op i de kommende Wikileaks-læk. Jeg er overbevist om, at Wikileaks har de slettede e-mails og mere.«

Kim DotCom understreger også, at han ikke mener, at Wikileaks selv har stået bag et hackerangreb for at få i oplysningerne.

Kim DotComs forudsigelse, om at Julian Assange ville blive Hillary Clintons værste mareridt, er interessant, fordi det nu har en vis klangbund.

I hvert fald har Wikileaks' 20.000 lækkede e-mails vist, at det Demokratiske Parti bevidst forsøgte at sabotere Hillary Clintons farligste interne modstander Bernie Sanders chancer for at blive demokraternes præsidentkandidat. Det har stjålet en del opmærksomhed. Og skandalen har desuden hidtil kostet formanden for DNC, Debbie Wasserman Schultz, stillingen.

Og det kølige forhold mellem præsidentkandidat Hillary Clinton og Julian Assange gør han selv sit for at sætte trumf på.

I et interview med ITV Network den 12 juni  - det vil sige mere end en måned før Wikileaks offentliggjorde de 20.000 interne e-mails fra det Demokratiske Parti og Demokraterns Konvent, der startede få dage efter dette læk -  sagde Assange, at han havde oplysninger, der »afventede publicering.« Han tilføjede, at oplysningerne var »alle tiders.«

Det er New York Times, der har fundet klippet fra ITV Network frem igen.

Da ITV-intervieweren spurgte Assange direkte, om han hellere så Trump som præsident, svarede han, at Trump var »fuldstændig uforudsigelig.« Og i forhold til Clinton som præsident, havde han to kritikpunkter.

Et af problemerne skulle ses som et personligt problem. At han mener Clinton har været en af kræfterne, der rejste anklage mod ham på baggrund af Wikileaks-læk, der skete under Clintons tid som udenrigsminister.

Og det andet kritikpunkt skulle ses ud fra Wikileaks selverklærede raison d'etre.

»Vi ser hende som lidt af en barriere for pressefrihed mere overordnet,« sagde han til ITV.

Julian Assange, der i snart fire år har levet i asyl i på Equadors ambassade i London, har tidligere langtfra lagt skjul på sin personlige holdning til Hillary Clinton. Blandt andet skrev han i februar et indlæg på WikiLeaks’ hjemmeside om, hvorfor han mener, at det er en dårlig idé at stemme på Clinton:

»Hillary har dårlig dømmekraft og vil presse USA ind i endeløse, stupide krige, som vil sprede terrorisme,« skrev han om det, han mener, var Clintons ansvar for IS’ fremmarch.

»Hun er en høg med dårlig dømmekraft, som får et følelsesmæssigt rush ud af at slå folk ihjel,« fortsætter han i indlægget.

Demokrarerne har officielt og i direkte vendinger beskyldt russerne for at stå bag et hackerangreb på partiets interne servere. Men Wikileaks - der i øvrigt har en officiel erklæret holdning til ikke at ville kende kilden til de læk, de udgiver - har via Assange sagt, at »intet beviser,« at det er tilfældet.

Han mener i øvrigt, at Clintons kampagnestab med beskyldningen mod russerne prøver at fjerne fokus fra det i deres øjne vigtigste:

»Den virkelige historie er, hvad disse e-mails indeholder, og de viser aftalt spil,« sagde Assange til CNBC.

Berlingske har forgæves forsøgt at få fat i Wikileaks' pressetjeneste for at stille opfølgende spørgsmål til udviklingen i sagen.