Berlusconis telefon blev aflyttet

Italiens kontroversielle premierminister, Silvio Berlusconi, bliver efterforsket for magtmisbrug. Angiveligt har han forsøgt at lukke kritiske tv-programmer.

Silvio Berlusconi Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREAS SOLARO

Italiens premierminister Silvio Berlusconi er under efterforskning for at have forsøgt at få landets råd for kommunikationcensur Agcom til at blokere statslige tv-talkshows, der er kritiske over for landets regering.

Anklageren i byen Trani har ifølge italienske medier bestilt aflytninger af Berlusconis telefon. Optagelser skulle efter sigende indeholde en samtale, hvor premierministeren brokker sig til et medlem af Agcom over programmer på tv-kanalen RAI.

Berlusconi skal have bedt Agcom-medlemmet fjerne kritiske talkshow fra RAI's sendeflade. En kilde tæt på efterforskningen siger, at formelt efterforsker myndighederne, om premierministeren har begået magtmisbrug.

En unavngiven medarbejder fra Berlusconis kontor siger, at den italienske statsleder ikke er blevet informeret om efterforskningen.

Filiberto Palumbo, en af premierministerens advokater, siger til nyhedsbureauet Reuters, at Berlusconi heller ikke har hørt om efterforskningen fra anklageren i Trani.

Berlusconi siger, at han er "chokeret" over forlydender om, at hans telefon er blevet aflyttet. Desuden mener han, at aflytningen er ulovlig.

- Det er et grotesk initiativ. Jeg er slet ikke bekymret over indholdet (af optagelserne), fordi premierministeren har ret til at tale i telefonen med hvem som helst uden at blive aflyttet, siger han.

Sagen om magtmisbrug kan blive et stort problem for Berlusconi, da der er regionalvalg i Italien den 28.-29. marts. Hans parti Forza Italia har i forvejen modvind i meningsmålingerne.

/ritzau/Reuters