Berlusconis skandaler fortsætter

Strømmen af afsløringer om Silvio Berlusconis eksotiske sexliv fortsætter, og italienerne er efterhånden ved at være trætte af det.

Foto: Allesandro Garafalo

Hver dag synes knap at have nok i sin plage for Silvio Berlusconi denne sommer.

I den forløbne uge var det ugebladet L’Espresso, som kunne offentliggøre optagelser af samtaler mellem luksusluderen Patrizia D’Addario og den italienske premierminister. Her kan man blandt andet høre, hvordan Berlusconi råder hende til at onanere jævnligt. Han praler også af at have holdt en fremragende tale få timer efter, at de to har dyrket sex hele natten.

Optagelserne er en del af bevismaterialet mod forretningsmanden Gianpaolo Tarantini, der sigtes for korruption og medvirken til prostitution. Det var Tarantini, der "præsenterede" Berlusconi og D’Addario for hinanden – i hvert tilfælde ifølge luksusluderen.

I sig selv en pikant affære, der dog blot udgør endnu én i den stadige strøm af afsløringer om premierministerens eksotiske sexliv.

Kald mig Papi
Berlusconis sengekantsproblemer begyndte i maj, da hans kone siden 1990, Veronica Lario, forlangte skilsmisse.

- Min værdighed forbyder mig at være gift med en mand, som har forhold til mindreårige, lød forklaringen.

Kort forinden var 72-årige Berlusconis "venskab" med Noemi Letizia blevet kendt.

Bl.a. var han dukket op ved hendes 18 års fødselsdag for at forære hende et guldsmykke formet som en sommerfugl. Ved samme lejlighed kom det frem, at den purunge napolitanerinde kaldte premierministeren for ’Papi’, og hun var langt fra den eneste, skulle det vise sig.

I begyndelsen af juni bragte det spanske dagblad El País en serie paparazzi-fotos fra Berlusconis foretrukne feriested, Villa Certosa på Sardinien. Billederne viste ganske vist ikke "Papi" i kompromitterede situationer, men de dokumenterede en løssluppen stemning med hel- og halvnøgne piger ad libitum.

I en reportage fortalte El País, hvordan Berlusconi havde folk til at rekruttere piger over hele Italien til sig selv og sine gæster. Lesbisk striptease og anden erotisk underholdning var faste programpunkter, fremgik det, hvilket senere blev bekræftet af "afhoppede" piger.

Faldende popularitet
Premierministeren har reageret på vanlig vis. Dels med benægtelser, dels med indforstået machosnak, som da han i ugens løb ved et møde med erhvervsfolk udbrød:

- Jeg er ingen helgen. Lad os håbe, at de fatter det på La Repubblica, sagde Berlusconi med henvisning til den avis, som fører an i afsløringerne.

Spørgsmålet er nok snarere, om italienerne gør.

Mens korruption, mafia-forbindelser, stupide udtalelser om statsmandskolleger og amnestilove til eget brug ikke har haft konsekvenser for Berlusconi, begynder vælgerne nu at falde fra.

I hvert tilfælde er hans popularitet de seneste måneder styrtdykket fra 70 til 49 procent. Hvilket dog stadig er mange omstændighederne taget i betragtning, mener filosoffen Paolo Flores D’Arcais:

- Hvad ville der ske i USA, hvis det kom frem, at Obama havde holdt jul med en flok 18-årige cheerleaders? Eller hvis den tyske kansler, Angela Merkel, tog på ferie med 30 gigoloer, spøger han.