Berlusconis sexsag trækker ud

Den italienske forfatningsdomstol udskyder afgørelse i Silvio Berlusconis spektakulære sexsag.

Foto: GIUSEPPE CACACE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forfatningsdomstolen i Italien har besluttet, at den vil undersøge anklagerne mod Silvio Berlusconi nærmere, før der bliver truffet en beslutning om, hvem der endeligt skal afgøre sagen.

Tvisten er langhåret for den gennemsnitlige forfatningsignorant, men den går på, om retssagen skal afgøres ved en italiensk domstol i Milano eller gennem et særligt ministertribunat, hvor Berlusconi kan udøve politisk indflydelse på beslutningstagerne. Det er med andre ord en kamp mellem en juridisk eller politisk afgørelse.

I går stemte et spinkelt flertal i det italienske parlaments underhus for, at retssagen kan fortsættes i ministertribunalet. Det betyder, at forfatningsdomstolen opfordres til at lade retten i Milano droppe et videre forløb, men trods beslutningen i går kan forfatningsdomstolen stadig lade retten i Milano fortætte sagen mod den 74-årige regeringschef.

- Jeg tror ikke, at noget vestligt demokrati nogensinde har oplevet en sag som denne, siger Antonio Padellaro, der er chefredaktør for avisen Il Fatto Quotidiano, som i første omgang løftede sløret for den pinlige sag, til nyhedsbureauet AFP. I går reagerede italienerne med demonstrationer foran retten i Milano og Rom for at vise deres utilfredshed med underhusets beslutning.

Retssagen drejer sig om Berlusconis forhold til stripperen Karima El Mahroug - bedre kendt ved hendes kælenavn Ruby.

Anklagerne mener, at den italienske regeringschef mindst 13 gange har dyrket sex med natklubdanserinden, og at forholdet begyndte, da pigen var bare 17 år gammel. Det er strafbat i Italien.

Berlusconi selv har afvist anklagerne mod ham som en politisk motiveret hetz. Han står i øjeblikket anklaget i tre andre retssager, som han også nægter sig skyldig i. Også Ruby har nægtet at have haft et forhold til Silvio Berlusconi. Ingen af de to mødte op i retten i dag.

TV: Berlusconi skal forsvare sex med 17-årig