Berlusconis sexsag i gang

Så kan han vist ikke trække den længere – i dag er Silvio Berlusconis retssag om sex med mindreårige gået i gang.

Berlusconi er anklaget for at betale for sex med en mindreårig og for magtmisbrug. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOGDAN CRISTEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er den i gang igen. Retssagen mod den italienske premierminister Silvio Berlusconi, der er anklaget for at have haft sex med en mindreårig og for at have misbrugt sin position til at udøve magtmisbrug, er i dag begyndt ved en domstol i Milano, efter den blev udskudt i begyndelsen af april.

Ifølge anklagemyndigheden har den 74-årige Berlusconi haft sex med natklubdanserinden Karima El Mahroug, der også er kendt ved sit kælenavn Ruby Hjerteknuser, da hun var blot 17 år gammel sidste år. I Italien er det forbudt at betale for sex med personer under 18 år. Han er desuden anklaget for at have brugt sin magtposition til at hjælpe hende ud af kniben, da hun blev fængslet i forbindelse med et tyveri.

Erkender og nægter

Berlusconi har erkendt, at han ringede til politidirektøren i sagen, men han hævder, at det var fordi, han troede, El Mahroug var niece til Egyptens tidligere præsident Mubarak og ville undgå en diplomatisk krise. Men han nægter at have været i seng med pigen.

Også Ruby afviser at have været i seng med premierministeren. Hun har dog indrømmet at have deltaget i en af hans berømte bunga bunga-fester, lige som hun har modtaget 7.000 euro fra ham efter en fest.

Den meget omtalte retssag begynder blot to dage efter et lokalvalg, der lader til at betyde et svigende nederlag for den aldrende premierminister netop i hans norditalienske højborg, Milano. Berlusconi selv er dog ikke mødt op i retten, hvor hans advokater forsøger at få sagen afvist.

Hvis Berlusconi bliver kendt skyldig, risikerer han en fængselsstraf på op mod 12 år.