Berlusconis 14 mest pinlige udtalelser

Tåbelige og upassende udtalelser har været en konstant ledsager til Italiens afgående premierminister, Silvio Berlusconi, gennem de seneste mange år. Se et udvalg her.

Silvio Berlusconi hilser på USAs førstedame Michelle Obama, mens han - kunne det se ud til - tjekker hende ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Kvinder bliver kun voldtaget, fordi de er skønne at se på."

"Jeg måtte bruge alle mine playboy-tricks, selv om det var nogen tid siden, jeg sidst havde gjort brug af dem." (Han prøvede at tale Finlands kvindelige præsident fra, at Finland åbner et agentur for fødevaresikkerhed.)

"Rasmusen (Anders Fogh Rasmussen, red.) er ikke alene en god kollega, han er også den statsminister i Europa, der ser bedst ud. Han ser faktisk så godt ud, at jeg overvejer at præsentere ham for min kone."

"Han er ung, pæn og noget solbrændt." (Om USAs præsident, Barack Obama.)

"Jeg har måtte døje med mere end 2.500 høringer, men jeg har arbejdet hårdt og tjent penge nok til, at jeg har kunnet bruge mere end 200 millioner euro på juridisk rådgivning og dommere." (Vi kan kun håbe, at han mente "advokater" og ikke "dommere".)

"Mr. Schultz (tysk EU-parlamentariker, red.), jeg er bekendt med, at der i Italien er en producent, der er ved at lave en film om nazisternes kz-lejre. Jeg vil anbefale Dem til rollen som vagt. De ville være perfekt."

"Man har anklaget mig for at sige, at de kinesiske kommunister spiser børn, men læs "Kommunismens sorte bog" og se, at man i Kina under Mao ikke spiste børn, men kogte dem og brugte dem som gødning på marken."

Om ovenstående i italiensk radio:
"Der var tale om ironi af tvivlsom karakter. Det erkender jeg, men jeg var ikke i stand til at beherske mig... Jo, det har påført Italien betragtelig skade at fornærme 1,3 milliarder mennesker på den måde."

"Jeg er ikke en traditionel politiker og så har jeg humoristisk sans. Jeg skal nok prøve at dæmpe mig og blive kedelig, måske endog meget kedelig, men jeg er ikke sikker på, at det kan lade sig gøre."

"Kun jeg kan vende udviklingen i dette land."

"Kun Napoleon har udrettet mere end mig. Men jeg er højere end ham."

"Hvis jeg finder ud af, hvem der har lavet alle disse afsnit af "Blæksprutten" (en tv-serie om mafiaen, red.) og hvem, der har skrevet bøger om mafiaen, som giver resten af verden et dårligt indtryk af Italien, så sværger jeg, at jeg vil strangulere dem!"

"I hele menneskets historie er jeg det menneske, der er blevet mest forfulgt af dommere."

"Vi er ikke et civiliseret land, hvis vi i aviserne kan læse, hvad en kvinde siger til sin kæreste - eller sin mand."

Berlusconi på slap line-kavalkade