Berlusconi sigtet i sag om 17-årig escortpige

Anklagemyndigheden i Milano har rejst sigtelse mod den italienske premierminister for seksuel omgang med en mindreårig prostitueret samt embedsmisbrug i forsøg på at skjule affæren.

Silvio Berlusconi sigtes nu for at have haft sex med den dengang 17-årige luksusluder Karima Ruby El Mahroug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Giuseppe Aresu

BARCELONA: Der gik ikke mange timer. Knap havde den italienske forfatningsdomstol torsdag aften underkendt en lov, der fritager Silvio Berlusconi fra at vidne og i det hele taget forholde sig til sine mange retssager, mens han er premierminister, før et nyt juridisk uvejr brød løs over hans hoved.

Anklagemyndigheden i Milano bekræfter i dag, at der er rejst sigtelse mod Berlusconi i sagen om den mindreårige marokkanske luksusluder, der i efteråret var hovedperson i afsløringen af Il Cavalieres seneste sexskandale.

Politiet var stødt på Ruby R, som hun blev kendt som, i forbindelse med efterforskningen af en prostitutionsring, og det viste sig, at hun havde saftige historier at fortælle. I de første måneder af 2010 havde den på det tidspunkt 17-årige pige flere gange været med til fester i Berlusconis luksusvilla i Arcore uden for Milano.

Legede Bunga Bunga

Her havde hun bl.a. deltaget i en pikant selskabsleg, der går under navnet bunga-bunga. Hun havde angiveligt også haft mere konventionel sex med premierministeren. Men ikke nok med det.

Da Ruby R. nogle måneder senere blev anholdt efter at være flygtet fra et børnehjem, ringede Berlusconi personligt til politigården for at få hende sat på fri fod og overdraget til en regionalpolitiker, der nu er sigtet for rufferi. En i sig selv dybt problematisk handling, der blev endnu mere bizar af premierministerens søforklaringer om, at Ruby R. var niece af den egyptiske præsident Hosni Mubarak.

Op til 12 års fængsel

»Med det formål at skjule sit kundeforhold til en mindreårig prostitueret gennem adskillige weekender ringede han 27. maj 2010 om natten til politigården i Milano for ved misbrug af sin position som premierminister at tvinge politifunktionærer til uberettiget at udlevere den 17-årige marokkaner Karima Ruby El Mahroug til den lombardiske regionalpolitiker fra PDL (Berlusconis parti. red.), Nicole Minetti,« hedder det i anklageskriftet, som avisen Corriere della Sera har haft lejlighed til at se.

Det er på den baggrund, at Berlusconi nu er sigtet for at udnytte mindreårige til prostitution i alvorlig grad og misbrug af magt over for offentligt ansatte. Forseelser med strafferammer på henholdsvis seks måneder til tre år og fire til 12 års fængsel.

Absurd indblanding i privatlivet

Premierministerens advokat, Niccolò Ghedini, afviser sagen som »en absurd og urimelig indblanding i regeringens privatliv«. Selv er Berlusconi foreløbig tavs, men inden sigtelsen blev kendt, kommenterede han i går forfatningsdomstolens afgørelse om immunitetsloven på sin egen Canale 5.

»Jeg havde ikke forventet andet. Desuden var det en lov, som mine medarbejdere ønskede, ikke jeg selv,« forklarede premierministeren.

For selvom loven blev underkendt, har den tjent sit formål. Tre truende sager om korruption og magtmisbrug er blevet forhalet så længe, at de efter al sandsynlighed vil falde for forældelsesfristen.

Til gengæld har Berlusconi ikke længere noget juridisk skjold til at beskytte sig mod sagen om Ruby R. Medmindre han finder på nye legale krumspring. Det ville i så fald ikke være første gang.