Berlusconi siger undskyld til Bruni

Italiens regeringschef, Silvio Berlusconi, beklager, at en af hans aviser har langet ud efter den franske førstedame Carla Brunis opførsel under G8-topmødet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrigs førstedame, Carla Bruni, fik lørdag en uforbeholden undskyldning af Italiens premierminister, Silvio Berlusconi - dagen efter, at den tidligere topmodel havde fået læst og påskrevet i en af mediemogulens aviser for sin opførsel under det nylige G8-topmøde.

Dagbladet Il Giornale, der ejes af Berlusconis bror, anklagede Bruni for snobberi, fordi hun modsat blandt andre Michelle Obama undlod at deltage i en fælles rundtur for G8-ledernes hustruer i den jordskælvsramte topmødeby L'Aquila. I stedet ville hun tage på en privat tur i jordskælvsområdet, hvilket faldt flere italienske medier for brystet, der også hæftede sig ved, at italienskfødte Bruni blev væk fra førstedamernes audiens hos paven onsdag i Vatikanet.

- Jeg blev meget oprevet og ked af det, da jeg fik besked om artiklerne i de italienske aviser, inklusive Il Giornale, som indeholdt krænkende bemærkninger om Madame Carla Bruni, den franske præsidents hustru, udtaler Berlusconi og kalder kritikken helt ude i hampen.

/ritzau/AFP