Berlusconi på anklagebænken

Silvio Berlusconi indtager for første gang selv anklagebænken i den første af tre retssager mod ham.

For første gang måtte Italiens 74-årige premiereminister mandag stå foran dommeren i en retssag. - Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERTO PIZZOLI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Italiens premierminister Silvio Berlusconi har hele tre verserende retssager hængende over hovedet. En sag om falske vidneudsagn, en sag om køb af sex fra en mindreårig og endelig en bedragerisag.

Mandag indtager han for første gang personligt anklagebænken ved en domstol i Milano.

Her er han tiltalt for at have betalt sin tidligere advokat 600.000 dollar (tre millioner kroner) for at vidne falsk om hans forretninger.

Berlusconi dukkede op mandag klokken 09.00 og gik direkte fra sin bil ind i retssalen, fortæller en journalist fra nyhedsbureauet AFP på stedet.

Betalt for falsk vidneudsagn

Det er første gang, at den 74-årige premierminister har vist sig for domstolen i forbindelse med beskyldninger om, at han skulle have betalt sin tidligere britiske sagfører David Mills 600.000 dollar for at komme med et vidneudsagn, som han vidste var falsk.

Sagen er en af de tre igangværende retssager, hvori Berlusconi er tiltalt.

Premierministeren er også anklaget for at have købt sex af en mindreårig danserinde med kælenavnet "Ruby Hjerteknuseren". Det er forbudt ifølge italiensk lov.

Ved siden af er Berlusconi også anklaget for magtmisbrug i sit forsøg på at dække over forholdet til den mindreårige prostituerede.

Endelig er Berlusconi også mistænkt for bedrageri i forbindelse med Mediatrade-RTI's køb af tv-distributionsrettigheder.

Selskabet er en del af hans medieimperium Mediaset. Det ligger dog ikke fast, hvorvidt sagen skal for retten.

/ritzau/AFP