Berlusconi idømt fire års fængsel

Skyerne trækker sig for alvor sammen over Italiens tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi, der skal fire år i fængsel for skatteunddragelse. Efter alt at dømme anker han dommen.

Den kontroversielle rigmand, charlatan og ekspolitiker 75-årige Silvio Berlusconi er idømt fire års fængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENZO PINTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: Italiens tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi er fredag blevet idømt fire års fængsel af en domstol i Milano for skatteunddragelse i sin koncern Mediaset, skriver Reuters.

Berlusconi var blot én af i alt 11 anklagede, og de 10 andre modtog ligeledes en dom i den efterhånden seks år gamle sag, der blandt andet handler om salg af TV-rettigheder i Mediaset-koncernen, som Berlusconi personligt har nydt økonomisk godt af.

Dommen på fire år, som Berlusconi ifølge internationale medier har tænkt sig at anke, er længere end den, som anklagerne oprindeligt krævede, hvilket var tre år og otte måneder.

Sagen om skattesvig er ikke Berlusconis eneste. Fredag kørte en anden sag imod den tidligere ministerpræsident, hvor han er anklaget for at have haft sex med en mindreårig.

Dommen kommer blot to dage efter Berlusconis erklæring om, at han ikke stiller op til det kommende parlamentsvalg i Italien.