Berlusconi »adopterer« fem påskelam - og gør kødindustrien rasende

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er gået med i en vegetar-kampagne og har »adopteret« fem påskelam. Italiens kødindustri raser.

Den tidligere premierminister i Italien, Silvio Berlusconi, optræder denne påske i en kampagen for vegetarisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

En reklamevideo lader forstå, at fem påskelam har reddet skindet, fordi de er blevet »adopteret« af den tidligere italienske premierminister, byggematador og mediemogul, Silvio Berlusconi.

Han optræder i en vegetar-kampagne fra en italiensk sammenslutning til forsvar for dyr og miljø. Sammenslutningen har haft stor succes med at udbrede deres budskab »Vælg livet i påsken« med en video, hvor den 80-årige ekspolitiker kysser og krammer lam, skriver den britiske avis The Guardian.

Traditionen tro spiser mange italienere lam påskedag, men de seneste år har der været en tendens til, at færre gør det. Det skyldes ifølge The Guardian både flere italieneres stramme økonomi og en voksende succes for vegetariske kampagner i landet.

Den italienske kødindustri er ikke glad for eksministerens optræden i påskevideoen. De har opfordret firmaer til ikke længere at annoncere via Berlusconis TV-kanaler og medier.

»Det er utroligt, at selv om han er en forretningsmand, så bidrager han til at skade kødindustrien i forsøget på at få stemmer fra dyreelskere,« lyder det i en udtalelse fra kødindustriens nationale sammenslutning, Assocarni, skriver The Guardian.

Sidste år skrev flere aviser, at Berlusconi var blevet vegetar. Noget han hverken be- eller afkræftede efterfølgende.

Berlusconi har været Italiens premierminister i fire perioder. Første periode startede i 1994, og sidste periode var fra 2008 til 2011.

Han har de seneste år været omtalt i medierne i forbindelse med flere skandalesager.

I 2013 blev han ekskluderet fra senatet, da et flertal mente, at han ikke længere var værdig til at sidde i senatet med en fængselsdom for groft skattesvig. Og i 2015 blev han frikendt for magtmisbrug og for at have haft sex med mindreårige. Men til juli skal han igen for retten, hvor han er anklaget for at have bestukket vidner i sagen fra 2015.

Til trods for skandalerne er Berlusconis parti Forza Italia stadig det tredje eller fjerde mest populære parti i Italien med omkring 12 procent af stemmerne ifølge de seneste meningsmålinger, skriver The Guardian.