Berlingske i Dammartin: Politiet slår dobbelt ring om mistænkte terrorbrødre

Politistyrker har sat sig hårdt på den lille landsby uden for Paris, hvor det ene af to gidseldramaer lige nu udspiller sig i Frankrig.

Berlingskes rapporter på stedet fortæller, at fransk politi nu har slået dobbelt ring om Kouachi-brødrene.
Læs mere
Fold sammen

De to Kouachi-brødre, som menes at stå bag attentatet på Charlie Hebdo-magasinet onsdag, har forskanset sig i et trykkeri i byen Dammartin-en-Göele ca. 40 kilometer nordøst for Paris.

De menes at holde mindst én person som gidsel, og de er ifølge franske medier i telefonisk kontakt med den hær af politistyrker, som i øjeblikket har slået dobbelt jernring om trykkeri-bygningen. Det fortæller Berlingskes journalist på stedet, Jakob Ussing:

»Politiet har lagt endnu en jernring omkring de mistænkte. Her, hvor vi står, har et hav a journalister stillet sig op på en bakketop. Flere filmer med livekamera, men det er umuligt at se noget herfra. Politiet giver ingen informationer, og ingen får lov til at komme tæt på byen. Der er helt og aldeles lukket af,« siger Jakob Ussing fra Dammartin-en-Göele.

Han forklarer, at politiet indledningsvist alene omringede trykkeri-bygningen, men at hele området altså nu er afspærret af en dobbelt politiring omkring Kouachi-brødrene.

Ifølge Jakob Ussing er flere af journalisterne i kontakt med borgere i den lille by, som har fået besked på at blive inden døre.

»Det må være en forfærdelig situation at sidde der i det uvisse. Det er jo kommet frem, at politiet forhandler med gidselstagerne, men tiden må vise, hvad det ender med,« siger Jakob Ussing.

Gidseldramaet i Dammartin-en-Göele er kulminationen på en biljagt, som ifølge de første medierapporter gik igang i formiddags omkring klokken 9.30. Med flere hundrede franske politifolk efter sig ramte de to Kouachi-brødre en af de franske gendarmers vejblokering, affyrede skud og søgte derefter flugt i trykkeriet i Dammartin-en-Göele.

Omkring halvanden time senere kom det frem, at endnu et gidseldrama fandt sted, da en mand bevæbnet med en automatriffel tog gidsler i et jødisk supermarked ved det 12. arrondissement i Paris. Senest er det kommet frem, at gerningsmanden her ifølge vidner åbnede ild med det samme, han kom ind i butikken.

Gerningsmanden ved gidseldramaet i det jødiske supermarked er af fransk politi blevet kædet sammen med Kouachi-brødrene.

Læs seneste nyheder fra begge gidselsituationer på Berlingskes liveblog.