Benazir Bhutto sprængt i døden

Uroligheder breder sig i Pakistan efter terrormord på oppositionsleder Benazir Bhutto. Selvmordsterrorist sprængte hende i døden ved et valgmøde.

Pakistans bestræbelser på at indføre demokrati fik i dag et voldsomt slag, da oppositionslederen Benazir Bhutto blev dræbt ved et skud-og bombeattentat ved et valgmøde i byen Rawalpindi.

Sent i eftermiddag var dødstallet for selvmordsattentatet nået op på 20, mens politiet rapporterede om fire dræbte i forskellige byer, hvor der udbrød uroligheder i timerne efter Bhuttos død.

Den 54-årige Benazir Bhutto blev dræbt blot to måneder efter, at hun vendte hjem fra sit eksil for at gøre politisk comeback ved det planlagte parlamentsvalg den 8. januar.

Præsident Pervez Musharraf hasteindkaldte sin regering til krisemøde efter mordet og opfordrede den pakistanske nation til at forholde sig i ro.

- Dette ondskab er begået af de terrorister, som vi bekæmper. Den største trussel for Pakistan og denne nation kommer fra disse terrorister, sagde præsidenten og erklærede tre dages landesorg.

Imens blev landets halvmilitære styrker sat i såkaldt "rødt alarmberedskab" over hele landet.

Meldinger fra Bhuttos fødeprovins Sindh med millionbyen Karachi lød på, at tusindvis af hendes tilhængere protesterede. Mindst tre banker, et postkontor og en regeringsbygning blev stukket i brand.

/ritzau/Reuters