Ben Ali og hans kone får 35 års fængsel

Tunesisk domstol idømmer den afsatte præsident Ben Ali og hans hustru hver 35 års fængsel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tunesiens afsatte præsident, Zine El Abidine Ben Ali, og hans hustru havde snablen godt og grundigt nede i statskassen, fastslår en domstol i hovedstaden, Tunis.

Den idømte mandag Ben Ali og Leila Trabelsi hver 35 års fængsel for tyveri og ulovlig besiddelse af store pengesummer samt et stort antal juveler.

Desuden skal det tidligere præsidentpar betale bøder på 91 millioner tunesiske dinarer, svarende til 346 millioner kroner.

Dommen blev afsagt samme dag som retssagen var indledt og blev betegnet som en "vittighed" af Akram Azoury, der er en af Ben Alis fem advokater.

Det tidligere præsidentpar var ikke selv til stede i retssalen. De opholder sig sammen med deres to børn i Saudi-Arabien og blev dømt in absentia, det vil sige i deres fravær.

Ben Ali afviser "på det kraftigste" alle anklager, siger Azoury.

Dommeren, Touhami Hafi, understreger, at den tidligere så magtfulde præsident kun er dømt for nogle af de forbrydelser, han er sigtet for.

Der vil falde dom i en række andre sager den 30. juni, tilføjer Hafi.

De pågældende sigtelser, der kun er rettet mod ekspræsidenten og ikke hans hustru, handler om våben og narkotika, der angiveligt er fundet i en af hans præsidentboliger.

I alt er der rejst 93 sigtelser mod Ben Ali, heriblandt også for drab.

Han styrede Tunesien med hård hånd gennem 23 år, inden han blev væltet ved en folkelig opstand i januar.

/ritzau/Reuters