Belgiske medier: To militante er anholdt efter skuddrama

Belgiens premierminister oplyser, at antiterroroperation fortsætter efter tirsdagens skyderi.

fra 15/3-16 Fold sammen
Læs mere
Foto: LAURENT DUBRULE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i Belgien har identificeret den bevæbnede mand, som blev dræbt under en politiaktion i en forstad til Bruxelles. Det er en 35-årig algerier, og to andre mistænkte er anholdt.

Under politiaktionen, der fandt sted tirsdag, blev der fundet et flag for Islamisk Stat.

Efterforskere tror, at meget af den planlægning, der gik forud for en islamistisk massakre på 130 mennesker i Paris i november sidste år, skete i Bruxelles.

Bag stod franske og belgiske statsborgere med muslimsk baggrund. Nogle af dem havde kæmpet i Syrien.

Tirsdag ankom seks belgiske og franske politifolk til en lejlighed i forstaden Forest for at ransage den. Men de kom øjeblikkeligt under angreb med automatvåben fra mindst to personer, der skød gennem døren.

Fire betjente blev såret, heriblandt en kvindelig, fransk betjent.

En af politiets snigskytter skød og dræbte algerieren Mohamed Belkaid, da han forsøgte at skyde mod en politibil fra et vindue.

Ved siden af den døde Belkaid fandt politi en kalasjnikovriffel og en bog om salafisme. Han havde boet illegalt i Belgien, men var kun kendt af politiet for et enkelt tilfælde af tyveri i 2014.

Lejligheden i Forest indeholdt også et større ammunitionslager og det omtalte flag for Islamisk Stat.

Politiet har anholdt en mand, der blev bragt til et hospital nær Bruxelles med et brækket ben. Personen, der havde hjulpet ham hen til hospitalet, flygtede, da det lokale politi ankom.

En anden formodet gerningsmand blev anholdt efter en ny husundersøgelse nær tirsdagens skyderi.

I forstaden Forest var mange beboere tirsdag chokeret over, at de ikke kunne forlade deres huse og lejligheder, og skolebørn ikke kunne forlade deres skoler, mens politiets operation var i gang.

Fokus blev for alvor rettet mod Bruxelles efter islamisters massedrab i Paris 13. november.

Det viste sig dengang, at adskillige af gerningsmændene og deres hjælpere kunne spores til Bruxelles. Den belgiske hovedstad, der huser EU og Natos hovedkvarter, var bogstaveligt talt lukket i flere dage, mens politiet jagede islamisterne.

/ritzau/Reuters