Belgisk voldtægtsforbryder får lov til at dø

De belgiske myndigheder har besluttet at give en 51-årig serievoldtægtsforbryder lov til at få fred. Landet er et af de få i verden, der tillader dødshjælp.

BELGIEN: En belgisk voldtægtsforbryder har fået statens velsignelse til at sove ind.

Den 51-årige belgiske mand Frank Van Den Bleeken afsoner en livstidsdom for flere voldtægtsforbrydelser og et mord. Han har selv bedt myndighederne om lov til at bringe en ende på sit liv.

Og nu er ønsket blevet imødekommet. Næste søndag får han en dødelig indsprøjtning i et fængsel i Brügge.

»Han vil få hjælp til at dø. Nu er tiden kommet,« siger en talsmand for den belgiske justitsminister ifølge Reuters til avisen De Morgen.

Frank Van Den Bleeken har tidligere givet udtryk for, at han ikke længere magter livet, fordi han ikke kan styre sine voldelige seksuelle impulser.

Belgien indførte for 12 år siden loven, der legaliserer dødshjælp under visse omstændigheder.

Flere sager har påkaldt sig international opmærksomhed. Blandt andet har man tilladt dødshjælp til to døve mænd, som var ved at miste synet, samt til en transkønnet person, der havde gennemgået en mislykket kønsskifteoperation.

I 2014 blev Belgien det første land, der også tillader medlidenhedsdrab for uhelbredeligt syge børn i alle aldre, og det har affødt kritik fra religiøse grupper både i og udenfor Belgien.