Belgisk politi: Terrorangreb var nært forestående

Belgisk politi mener at have forhindret et større terrorangreb, som en terrorcelle bestående af hjemvendte Syrienkrigere var i færd med at planlægge.

Verviers, Belgien. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCEL VAN HOORN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BELGIEN: Belgiske antiterrorstyrker slog torsdag aften til mod en terrorcelle bestående af hjemvendte Syrienkrigere.

Myndighederne ransagede i alt ti adresser i Belgien, og i byen Verviers nær Liège blev to formodede terrorister dræbt, da specialstyrker stormede en bygning.

De belgiske myndigheder valgte at skride til handling torsdag aften, fordi efterforskningen viste, at terrorcellen havde planlagt et nært forestående angreb mod et endnu uoplyst mål i Belgien.

»Gruppen var langt med at forberede et terrorangreb i stor stil. Da politiet slog til i aften, åbnede de mistænkte øjeblikkeligt ild i flere minutter med automatpistoler, inden de blev neutraliseret. Heldigvis kom ingen politifolk noget til under aktionen,« siger den offentlige anklager ved et pressemøde i Belgien.

Belgisk politi bekræftede på pressemødet, at to personer er blevet dræbt og en anholdt i Verviers. Den anholdte er hårdt såret. Derudover oplyste myndighederne, at trusselsniveauet i Belgien er blevet hævet et niveau ved politi- og retsbygninger.

TV-stationen VTM Nieuws oplyser, at torsdagens antiterroraktion er en del af en koordineret aktion i syv lande. Disse oplysninger er dog ikke bekræftet officielt.

Politiet ville ikke give flere informationer torsdag aften, da der fortsat foregår efterforskning, men flere belgiske medier rapporterer om yderligere politiaktioner rundt omkring i Belgien.

Borgmesteren i Bruxelles-bydelen Molenbek oplyser til TV-stationen RTBF, at der blandt andet foregår aktioner i Vilvoorde og i hovedstaden Bruxelles.

Samtidig skriver avisen De Standaard på sin hjemmeside, at politistationen i Bruxelles er blevet evakueret efter en bombetrussel.

Det er fortsat uklart, om det nært forestående belgiske terrorangreb har nogen forbindelse til de to terrorangreb i Paris, der i sidste uge kostede 17 mennesker mistede livet.