Belgisk politi anholder fire for angreb på tog i 2015

Fire anholdte sættes i forbindelse med angreb i højhastighedstog, hvor civile forhindrede massakre.

Politiet i Belgien har anholdt fire personer i forbindelse med efterforskningen af et angreb i højhastighedstoget Thalys i 2015.. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles. Politiet i Belgien har anholdt fire personer i forbindelse med efterforskningen af et angreb i højhastighedstoget Thalys i 2015.

Det oplyser anklagemyndigheden i Bruxelles.

I august 2015 affyrede en 25-årig mand med marokkansk baggrund skud fra en maskinpistol i højhastighedstoget, der var på vej fra Amsterdam til Paris.

Han nåede at såre tre personer, inden han blev overmandet af tre amerikanere og en brite.

Angrebet var et i en serie af militante angreb, der har rystet Belgien og Frankrig de seneste to år.

Politiet foretog anholdelserne mandag efter at have foretaget ransagninger i seks huse i Belgien tidligt på dagen. Under ransagningerne blev der ikke fundet våben eller sprængstoffer.

To af mandagens ransagninger fandt sted i Bruxelles i kvarteret Molenbeek. Kvarteret er blevet berygtet for at huse internationale jihadister efter bombemassakren i Bruxelles i marts 2016 og angrebene i Paris i november 2015.

To amerikanske soldater, en amerikansk studerende og en britisk forretningsmand modtog den højeste udmærkelse Legion d'Honneur ved en ceremoni i det franske præsidentpalads, Élysée-palæet i Paris, fordi de forhindrede en skudmassakre.

Gerningsmanden, Ayoub El Khazzani, var bevæbnet med et kalasjnikovgevær, en pistol og en hobbykniv.

Khazzani, en marokkaner, som havde kæmpet for Islamisk Stat i Syrien, har sagt, at han handlede efter ordrer fra Abdelhamid Abaaoud. Abaaoud var med til at organisere Paris-angrebene i 2015.

/ritzau/AFP