Belgisk anklager: Abrini og Osama sigtes for terror

To af de anholdte i Belgien er løsladt, men tre andre sigtes for at tilhøre en terrororganisation.

Bruxelles: Den terrormistænkte Mohamed Abrini er sigtet for at være en del af en terrororganisation, oplyser den belgiske statsanklager lørdag.

Anklageren siger også, at det endnu ikke er klart, om Abrini er identisk med "manden med hatten", der er set på overvågningsbilleder fra lufthavnen i Bruxelles.

På billederne fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går en mand med en bøllehat side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som kort efter sprængte sig selv i luften.

Belgisk politi gennemførte fredag en større aktion i Bruxelles-området og anholdt i alt seks personer, heriblandt den stærkt eftersøgte Mohamed Abrini, der sættes i forbindelse med terrorangrebet i Paris i november.

Af de fem øvrige anholdte er to nu løsladt igen, mens to andre ligeledes sigtes for at deltage i en terrororganisation, oplyser anklageren ifølge Reuters.

De to sigtede er Osama K., hvis navn tidligere har været fremme, samt en rwandisk statsborger, som anklageren kalder Hervé B. M.

Den sidste tilbageholdte mand, Bilal E. M., er ifølge anklageren mistænkt for at have hjulpet både Mohamed Abrini og Osama K.

/ritzau/Reuters