Belgien udsætter retssag mod Paris-terrormistænkt

Retssag mod mand, der er tiltalt for drabsforsøg på politifolk i Belgien og angrebet i Paris i 2015, er udsat.

Salah Abdeslam (t.h.) fanget på et overvågningskamera på en tankstation nord for Paris, inden han blev anholdt af belgisk politi i bydelen Molenbeek i Bruxelles i marts 2016. Han er den eneste overlevende af de formodede gerningsmænd bag terrorangrebet i Paris i 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt. Scanpix/-/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Bruxelles. Retssagen mod Salah Abdeslam, som er tiltalt for drabsforsøg på politifolk i Belgien, er udsat. Sagen skulle være gået i gang mandag.

Abdeslam er også sigtet for det terrorangreb i Paris i november 2015, hvor i alt 130 mennesker blev dræbt i en række koordinerede angreb.

Den nye dato for retssagen vil blive fastsat ved et retsmøde mandag. Det sker på begæring fra Abdeslams forsvarer, Sven Mary. Det oplyser en domstol i Bruxelles fredag.

Abdeslam blev anholdt i den berygtede Bruxelles-bydel Molenbeek i marts 2016. Anholdelsen fandt sted tre dage efter, at han angiveligt var i skudveksling med politiet under en antiterroraktion i en anden bydel, Forest.

En måned senere blev han udleveret til Frankrig. Her er han sigtet for at have spillet en rolle i terrorangrebet mod spillestedet Bataclan og flere andre steder i den franske hovedstad i november 2015.

Den 28-årige Abdeslam menes at være den eneste overlevende fra den gruppe, der stod bag terrorangrebet i Paris.

Han menes også at have forbindelse til den gruppe, der gennemførte flere angreb i Bruxelles en uge efter, at han angiveligt var i skudveksling med politiet.

32 mennesker blev dræbt i angrebet mod lufthavnen i Bruxelles og en metrostation tæt på EU's hovedkontor i den belgiske hovedstad.

Abdeslam sidder nu varetægtsfængslet i Frankrig, hvor han er isoleret og under overvågning 24 timer i døgnet.

/ritzau/AFP