Belgien sigter bror til formodet bagmand til Paris-angreb

30-årige Yassine Atar er sigtet for ledende medlemskab af en terrorgruppe, oplyser anklagemyndighed i Belgien.

Yassine Atar er sigtet for terrordrab og for et ledende medlemskab af en terrorgruppe, hedder det i en skrivelse fra Belgiens anklagemyndighed. Reuters/Charles Platiau Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Broren til en formodet bagmand til angrebene i Paris og Bruxelles i 2015 og 2016 er blevet sigtet efter terrorloven, oplyser anklagemyndigheden i Belgien fredag.

Yassine Atar er sigtet for »terrordrab og for at være et ledende medlem af en terrorgruppe«, hedder det i en skrivelse fra myndigheden.

Den 30-årige mand er bror til Oussama Atar, som menes at være en af bagmændene til angrebene i Paris og Bruxelles. Oussama Atar er forsat på flugt.

Oussama Atar, der menes at være kendt som »Abou Ahmad« i Syrien, har været eftersøgt af de europæiske sikkerhedstjenester i over et årti.

Han blev anholdt af amerikanske styrker i Irak efter den USA-ledede invasion i 2003. Han har siddet fængslet flere steder - blandt andet i det berygtede fængsel Abu Ghraib.

Efter at være blevet løsladt i 2012 vendte han tilbage til Belgien.

13. november 2015 blev Paris ramt af flere koordinerede angreb ved spillestedet Le Bataclan, Stade de France og i bymidten. Disse angreb kostede 130 mennesker livet. Adskillige blev såret.

22. marts 2016 angreb flere personer i lufthavnen ved Bruxelles og på en metrostation i den belgiske hovedstad. 32 blev dræbt, og flere hundrede blev såret.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebene.

/ritzau/AFP