Belgien afviser forbindelse til terroranholdelser i Grækenland

Der er ingen forbindelse mellem de fire terroranholdelser i Grækenland og de forpurrede terrorplaner i Belgien, lyder det fra den belgiske statsadvokat.

BELGIEN: De seneste anholdelser af fire personer i Grækenland, der mistænkes for at have tilknytning til de forpurrede terrorplaner i Belgien, har intet med Belgien at gøre.

Det slår den belgiske statsadvokat fast på baggrund af en undersøgelse foretaget af græske efterforskere, skriver det tyske nyhedsbureau DPA ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Flere belgiske medier skrev ellers tidligere, at en af de anholdte i Grækenland - en 27-årig mand af marokkansk oprindelse - skulle have været hjernen bag planen, der indebar angreb på belgiske politibetjente.

Den 27-årige, der har belgisk statsborgerskab, har angiveligt været i Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat (IS), men var sidenhen vendt tilbage til Grækenland.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters havde de belgiske myndigheder udleveret en liste til de græske myndigheder med navne på personer, man mistænker for at have været involveret i planlægningen af terrorattentatet. Efterforskningen har dog nu slået fast, at der ikke er en forbindelse mellem de to sager.

De belgiske myndigheder har anholdt 13 personer siden aktionen torsdag aften, hvoraf fem er blevet sigtet for at medvirke til planlægning af terror. Belgiske sikkerhedsstyrker skød og dræbte torsdag aften to mistænkte islamister i byen Verviers under operationen.