Befrielsesaktion for koreanske gidsler

Tiden er ved at rinde ud af 23 koreanere, der er taget som gidsler i Afghanistan. En befrielsesaktion er tilsyneladende indledt.

Afghanske sikkershedsstyrker og NATO-tropper indledte søndag en aktion for at befri de 23 koreanere, som militante talibanere holder som gidsler. Det oplyste en talsmand fra det afghanske forsvarsministerium.

Aktionen kommer efter, at de talibanske gidseltagere har truet med at henrette de 23 kristne koreanere, hvis ikke 23 fænglede talibanere blev løsladt senest søndag kl. 16.30 dansk tid.

- Personel fra den nationale hær, politiets efterretnings-afdeling og internationale tropper er gået i gang med en fælles operation for at redde de sydkoreanske statsborgere i Qara Bagh-distriktet i Ghazni-provinsen, hed det i udtalelsen fra det afghanske forsvarsministerium.

De 23 sydkoreanere, 18 kvinder og fem mænd, blev bortført, da de var på vej i en lejet bus fra Kabul til Kandahar. Bortførelsen fandt sted i Qarabagh-distriktet i Ghazni-provinsen, cirka 175 km syd for Kabul.

/ritzau/AFP