Bedstemor sov mens Obama talte

Mens den amerikanske præsidentkandidat Barack Obama talte foran et fyldt stadion i Denver, lå hans farmor og sov i en lille landsby i Kenya.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er langt fra en kenyansk landsby til et propfyldt, moderne sportsstadion i USA. Alligevel var der natten til i dag en vis forbindelse mellem de to umiddelbare modpoler.

Barack Obamas bedstemor lå nemlig og sov i en mørkelagt landsby i det afrikanske land, mens barnebarnet holdt sin måske vigtigste tale nogensinde på Demokraternes partikonvent. Af gode grunde var Sarah Obama, som bedstemoren hedder, ikke i stand til at følge Baracks bedrifter - der er ikke elektricitet, hvor hun bor.

På trods af de svære betingelser følger Sarah Obama med i barnebarnets gøren og laden, så godt hun kan.

- Jeg er sikker på, at Barack klarer den nu, hvor Hillary Clinton stod frem og erklærede sin støtte til han, sagde den gamle Obama efter at have gnedet søvnen ud af øjnene. Hun er således ikke i tvivl om, at barnebarnet skriver historie og bliver den første sorte præsident i Det Hvide Hus.

Så længere der ikke er strøm til tv-apparatet, kan det dog blive svært for bedstemor-Obama at holde sig opdateret om, hvorvidt profetien går i opfyldelse.

/ritzau/AFP