Beboere hævder flyangreb dræber civile

Beboere i Helmand-provinsen hævder flyangreb fra de internationale styrker har kostet snesevis af mennesker livet. Men det afviser britiske styrker.

Beboerne i en Taliban-kontrolleret by i den afghanske provins Helmand anklagede søndag de internationale styrker for at dræbe snesevis af kvinder og børn under et luftbombardement.

De britiske og amerikanske styrker i området bekræfter, at de lørdag var i kamp i området omkring byen Musa Qala, men de afviser, at der blev indsat bombefly under sammenstødene.

Musa Qala er den by, hvor de danske styrker oprindeligt var stationeret. Men de blev flyttet fra området sidste år, efter i mange uger at have været under angreb fra grupper med tilknytning til Taliban.

Ghulam Mohammad, et lokalt familieoverhoved, fortæller, at otte fra hans familie er dræbt. Han siger, at 60 døde og sårede er fundet under sammenstyrtede huse.

Koalitionsstyrkerne er de seneste måneder blevet skarpt kritiseret af regeringen for at forårsage mange civile tab, når byer og landsbyer angribes fra luften. Den britiske hær, der har den største styrke i Helmand, afviser, at fly blev indsat under kampene.

/ritzau/