Be Gees-sanger vågner fra koma

Familien til den kræftramte Robin Gibb kan nu kommunikere med Bee Gees-stjernen, som har ligget i koma i over en uge.

ARKIVFOTO. Robin Gibb. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN PIRLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mere end en uge i koma, er Bee Gees-sangeren Robin Gibb vågnet, og han viser tegn på bedring. Det oplyser den verdensberømte sangers talsmand, Doug Wright, ifølge BBC.

Wright fortæller, at Robin Gibb kan nikke og kommunikere med sin familie, som har konstant har våget ved hans leje på et hospital i det centrale London.

Den 62-årige sanger har længe kæmpet mod tyktarms- og leverkræft, men det var en banal lungebetændelse, der fik ham til at gå i koma. Robin Gibb skulle for 18 måneder siden oprindeligt opereres for en tarmsygdom, da lægerne opdagede en tumor. Han fik siden konstateret både tyktarms- og leverkræft.

Hans kone Dwina Gibbs har fortalt den nordirske avis The Impartial Reporter, at familien har forsøgt at få ham til at vågne, ved at spille musik for ham. Parrets tre børn samt Gibbs berømte bror, Barry Gibb, som også var sanger i Bee Gees, har alle spillet for Robin Gibb ved hans hospitalsseng.

Dwina Gibbs har også takket de tusindvis af fans, der har bakket op om familien under Bee Gees-sangerens sygdom. Fans har fået hans hjemmeside til at gå ned, fordi de har overbelastet systemet med ønsker om god bedring,

Tilbage i februar annoncerede Robin Gibbs at han havde overvundet kræften, men senere måtte han atter lade sig indlægge for at blive opereret.

Robin Gibbs, der er født i Storbritannien, indledte sin musikalske karriere sammen med sine to brødre, Barry og Maurice, i 1958. Bee Gees er en af de bedst sælgende grupper nogensinde, og de tre brødre står blandt andet bag hits som Stayin’ Alive, How Deep Is Your Love og Words.

Deres soundtrack til filmen Saturday Night Fever var et af de bedst sælgende album i 1970erne. Samlet set har Bee Gees vundet syv grammy-statuetter.

Robin Gibbs tvillingebror Maurice døde i 2003 i en alder af blot 53 år på grund af komplikationer med en snoet tarm. Den yngre bror Andy, som havde en pæn solokarriere, døde som 30-årig af en hjertelidelse i 1988.

Sidste gang Robin Gibb stod på scenen var under en støttekoncert i London i februar i år, hvor der blev samlet ind til sårede soldater.