BBC: Undskyld, dronningen blev ikke sur

Historien om at Dronning Elizabeth rasende forlod en fotograf, efter hun blev bedt om at tage sin krone af, er en misforståelse, siger BBC og undskylder.

Foto: Shaun Curry Fold sammen
Læs mere

BBC beklager nu historien om, at en af USA's mest feterede fotografer, Annie Leibovitz med en enkelt sætning præsterede at få den engelske dronning til at se rødt under en fotoseance på Buckingham Palace og forlade foto-seancen før tid. Historien bunder i en misforståelse, siger BBC nu og undskylder både over for dronningen og for fotografen.

Den forkerte historie gik ud på, at et filmhold fra BBC angiveligt skulle have forevigede raserianfaldet, mens de var ved at lave en dokumentar om dronningen op til hendes 80 års fødselsdag. Et videoklip, der blev sendt til britiske journalister, og som journalisterne kastede sig sultne over.

- Jeg tror det ville se bedre ud uden kronen. Roben er i forvejen så..., skulle fotografenhave sagt til majestæten. Til det replicerede dronningen:

- Mindre pyntet? Hvad tror De det her er, sagde den fnysende monark, mens hun pegede på roben, hun havde trukket i til lejligheden.

- Jeg ændrer ikke noget. Jeg har fået nok, sagde monarken.

Derpå skulle dronningen være stormet ud af lokalet, rasende og før tid.

Virkeligheden er ifølge BBC imidlertid en helt anden. Der er nemlig byttet rundt på de to klip, så dér, hvor man ser dronningen forlade lokalet i utide i virkeligheden er det klip, hvor dronningen ankommer til fotoseancen. Seancen forløb ifølge BBC i øvrigt helt efter planen og blev afsluttet til aftalt tid.

BBC kalder på sin egen hjemmeside affæren for 'meget pinlig for BBC'.

Og det kan de måske have ret i.