Barack Obama: Michelle stiller aldrig op som præsident

Amerikanerne skal ikke regne med, at Michelle Obama følger i Hillary Clintons fodspor, siger hendes mand.

Michelle Obama nyder stor popularitet i den amerikanske befolkning, men hun vil aldrig stille op ved et præsidentvalg, slår hendes mand nu fast. Reuters/Kevin Lamarque Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington D. C.. USA' nuværende førstedame, Michelle Obama, har gentagne gange været nævnt som en potentiel kommende præsidentkandidat.

Ikke mindst efter Demokraternes Hillary Clinton led et sviende nederlag til Republikaneren Donald Trump ved valget 8. november.

Men nu kvæler Barack Obama alle spekulationer om, at hans populære hustru vil kaste sit navn i hatten ved et fremtidigt valg.

- Michelle ville aldrig stille op. Hun er den mest talentfulde, jeg kender, og man kan se det på den måde, amerikanerne tager imod hende, siger Barack Obama i et interview med magasinet Rolling Stone.

Interviewet blev gennemført, dagen efter at Demokraterne tabte valget. Dermed har USA stadig sin første kvindelige præsident til gode.

Den ære vil dog heller ikke tilfalde Michelle Obama, selv om hun blandt andet på de sociale medier er blevet opfordret kraftigt til at stille op.

- Jeg joker altid med, at hun er for fornuftig til at gå ind i politik, siger Barack Obama i interviewet.

Michelle Obama er blevet en særdeles populær skikkelse under hendes mands præsidentperiode.

Ikke mindst da hun støttede Hillary Clinton i valgkampen og kritiserede Donald Trumps udtalelser om kvinder i en skjult lydoptagelse.

Michelle Obama er den første sorte førstedame i Det Hvide Hus og har i en ny meningsmåling opbakning fra 79 procent af befolkningen.

Michelle Obama har selv gentagne gange afvist, at hun vil følge i Hillary Clintons fodspor.

Hillary Clinton var selv førstedame i Det Hvide Hus, da hendes mand, Bill Clinton, var præsident fra 1993 til 2001.

/ritzau/AFP