Barack Obama får sin egen boulevard i Los Angeles

Navngivningen af Obama Boulevard blev vedtaget af et enigt byråd i august sidste år.

En stor folkemængde er mødt op til ceremonien, hvor vejnavnet Obama Boulevard lørdag eftermiddag lokal tid er blevet afsløret. (Arkivfoto). Mario Tama/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Los Angeles. Fremover kan lokale, såvel som turister, i Los Angeles slentre ned ad Obama Boulevard i hjertet af storbyen.

Lørdag har byrådet i Los Angeles omdøbt knap seks kilometer af Rodeo Road mellem Mid City og Culver City til "Obama Boulevard".

De nye vejskilte blev afsløret sidst på eftermiddagen lørdag lokal tid under en ceremoni og en dagslang festival, hvor en stor folkemængde er mødt op.

Den tidligere præsidents boulevard kommer til at krydse andre markante personers veje.

Vejen kommer til at krydse Martin Luther King Jr. Boulevard og tilslutter sig præsidentvejkredsen, der omfatter Washington, Adams og Jefferson Boulevarder.

Rodeo Road må ikke forveksles med den verdens kendte Rodeo Drive, hvor store Hollywood-skuespillere bor.

Navngivningen af Obama Boulevard blev vedtaget af et enigt byråd i august sidste år.

Rådets formand, Herb Wesson, begrundede beslutningen som værende en hyldest til USA's 44. præsident.

- Vi viser, hvad Obama har betydet for vores by og den sydlige del af Los Angeles som vores nations første sorte præsident, siger Herb Wesson i en pressemeddelelse.

- For ethvert barn, der kører ned ad denne gade og ser præsidentens navn, vil det minde det om, at intet mål er uopnåelig, og ingen drøm er for stor, siger Herb Wesson videre.

/ritzau/AP